Forma na bagety je vyrobená mistrovou ve svém oboru. Paní keramička ji tvoří s láskou z prvotřídní terakoty, polotovar formy musí několik týdnů vysychat a následně se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se jen holá hlína při teplotách nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.
Formy na rohlíky a bagetky jsou na Valašsku používané od nepaměti. Dříve byly formy v různých podobách a tvarech součástí každé valašské chalupy.

Recept na křupavé rohlíky a bagety:
0,25litru mléka, špetka cukru, 1 lžička soli, 3 lžíce oleje (pokud olej nedáte, rohlíky budou mnohem křupavější a lahodnější, ale čerstvé vydrží jen krátkou dobu), 2 vejce, 0,5kg hladké mouky, cca 1/2 čerstvého droždí. Umícháme těsto a necháme vykynout.
Po vykynutí těsto hněteme na vále (těsto se nelepí) a akorátní množství dáváme do vymaštěné formy. Ve formě necháme těsto 40 minut odpočívat pod utěrkou. Nakonec pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 200°C asi 15 minut, potom snížíme teplotu na 160°C a dopékáme (dozlatova).

Jak pečovat o kameninovou formu:
- formy se můžou umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu,
- formy neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky,
- formy nevystavujte prudkým tepelným změnám, forma může prasknout!
- o formu se starejte s láskou, hezky o ni pečujte.
Pokud forma není skladem, nechá se vyrobit. Uvedená čekací doba může být o pár dnů delší.
Zdobení vnějších částí formy je pouze ilustrativní, obrazce se mohou lišit, někdy na formě zdobení chybí.
Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury nejsou závadou (jedná se o ruční výrobu). Odstín glazury se může lišit.
Jak se zboží balí:
Pro balení kameninových výrobků i jiného zboží se používají převážně polystyrenové odřezky a bublinkové fólie.

Vše je důkladně zabaleno a krabice poctivě vyplněny polystyrenem.

Když je vše precizní, je zásilka připravena k expedici.

V Obchůdku jsou k prodeji pouze kvalitní a téměř výhradně ručně vyráběné produkty, které jsou na zásilkách hrdě označovány textem "ručně vyrobeno na Valašsku".
