
Kód: SADDUB1L260375
sádlák 1L - kameninový hrnec na sádlo (ruční výroba)
Kameninový sádlák s poklicí o objemu 1 litr. Sádlák má hnědou glazuru. Ručně vyráběný - točený na kruhu. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Kód: SADDUB1L260375
Kameninový sádlák s poklicí o objemu 1 litr. Sádlák má hnědou glazuru. Ručně vyráběný - točený na kruhu. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.
Kód: PICKL3LDUB8011103
Hrnec na kvašenou zeleninu - pickles 3 litry. Ručně točený na hrnčířském kruhu, má hnědou glazuru. Hrnec je univerzální, je možné v něm ohřívat, zapékat a péct pokrmy v troubě. Lze umývat v myčce. Hrnec vč. poklice, závaží, kolíku a gumy. Více informaci a video produktu ve spodní části stránky.
Kód: SADDUB2L315441
Kameninový sádlák s poklicí o objemu 2 litry. Sádlák má hnědou glazuru. Ručně vyráběný - točený na kruhu. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.
Kód: BELES10FORM5491401
Značka: ES
Kameninová forma na pečení - tvar Belešník 10 formiček. Ručně vyráběná. Forma má hnědou glazuru. Lze mýt v myčce. Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tomto případě je vždy zboží na objednávku s čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte. Více informací a video produktu ve spodní části stránky.
Kód: CHLEBAOSATKA5001001
Značka: ES
Kameninová forma na pečení - tvar kulatého chleba z ošatky. Ručně vyráběná. Forma má hnědou glazuru. Více informací ve spodní části stránky.
Kód: BERANSTR6851257
Značka: ES
Kameninová forma na pečení - tvar beránka. Ručně vyráběná. Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce. Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tomto případě je vždy zboží na objednávku s čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte.Více informací a video produktu ve spodní části stránky.
Kameninová forma na pečení koláče nebo pizzy. Forma má hladký okraj. Ručně vyráběná - točená na kruhu. Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.
průměr 28,5cm, výška 3,5cm (vnitřní výška 2,5cm).
Koláčová forma je vyrobená šikovným hrnčířem, který ji točí na kruhu ve své valašské dílně. Pan hrnčíř formu vyrábí z kvalitní hlíny, rozpracovaná forma musí několik týdnů vysychat a potom se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se holá hlína při teplotě nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.
Koláče (frgály, vdolky) jsou na Valašsku pečené od nepaměti. Dříve byly formy v různých podobách a tvarech součástí každé valašské chalupy.
600g polohrubé mouky, 1 žloutek, rybízová marmeláda, trochu rumu, 1dcl mléka, 1 vanilkový cukr, 150g krystalového cukru, kůra z půlky citrónu, 2/3 másla, 2/3 prášku do pečiva, 2 vejce.
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Do hmoty zamícháme vanilkový cukr a citrónovou kůru. Do těsta „vmačkáme“ lehce povolené máslo nakrájené na kostky. Když je v těstě lehce povolené máslo, těsto se lépe tvaruje a zpracovává, máslo nesmí být moc měkké. Přidáme vajíčka a podle potřeby mléko (ideální je přilévat ho po lžících). Vypracujeme polotuhé těsto pro lepší rozválení.
Z těsta odebereme asi dvě třetiny a vyválíme placku, kterou přesuneme na vymazaný pekáč. Namažeme marmeládou v souvislé vrstvě (nemusíme šetřit, nemělo by moc prosvítat těsto). Je výborné rybízovou marmeládu rozředit rumem. Ze zbytku těsta vyšuláme dlouhé válečky a ty klademe na marmeládu do tvaru mřížky. Těsto, které jde vidět potřeme žloutkem.
Mřížkový koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
- formy se můžou umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu,
- formy neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky,
- formy nevystavujte prudkým tepelným změnám, forma může prasknout!
- o formu se starejte s láskou, hezky o ni pečujte.
Pokud forma není skladem, nechá se vyrobit. Uvedená čekací doba může být o pár dnů delší.
Vzhledem k ruční výrobě nemusí mít forma vždy ideálně kruhový tvar.
PS: Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury nejsou závadou (jedná se o ruční výrobu).
Pro balení kameninových výrobků i jiného zboží se používají převážně polystyrenové odřezky a bublinkové fólie.
Vše je důkladně zabaleno a krabice poctivě vyplněny polystyrenem.
Když je vše precizní, je zásilka připravena k expedici.
V Obchůdku jsou k prodeji pouze kvalitní a téměř výhradně ručně vyráběné produkty, které jsou na zásilkách hrdě označovány textem "ručně vyrobeno na Valašsku".
Kód: ZADELAVACI5SV5101000
Kameninová mísa k zadělávání těsta, je vhodná také k pečení v troubě. Objem mísy 5 litrů. Ručně vyráběná - točená na kruhu. Mísa má světlou glazuru s modrým malováním (zdobení na míse se může lišit). Více informací a video produktu ve spodní části stránky.
Kód: PEKACDBTRNVELSV455905
Kameninový pekáč na pečení kuřete, má zvýšený okraj na odkapávající šťávu a větší plochu pro případné vložení brambor při společném pečení. Pekáč má světlou glazuru s modrým zdobením (zdobení se může lišit). Lze umývat v myčce. Ručně vyráběný - točený na kruhu. Více informací a video produktu ve spodní části stránky.
Kód: PEKAC4MV4001100
Kameninový pekáč vhodný na buchty. V pekáči lze upéct např. i bábovky, mazanec nebo do něj udělat puding. Ručně vyráběný, postupně točený na kruhu. Pekáč má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.
Kód: HUSMOS11002700
Krásný kameninový pekáč na pečení husy a jiné drůbeže. Ručně vyráběný, točený na hrnčířském kruhu. Před vložením husy do pekáče je ideální ji naporcovat. Pekáč má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce. Další informace a video produktu ve spodní části stránky - pozorně čtěte.
Kód: ODPECDUB35L490690
Kameninový hrnec na odpeckování peckovin (třešně, višně, švestky, ...). Hrnec s poklicí o objemu 3,5 litru. Odpeckovač má hnědou glazuru. Ručně vyráběný - točený na kruhu. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.
Kód: HRN3LDBSV325555
Kameninový hrnec na potraviny a tekutiny. Ručně točený na hrnčířském kruhu. Hrnec je vhodný na škvarky, sádlo, povidla, ghí atd. Hrnec má světlou glazuru s modrým zdoběním. Lze umývat v myčce. Hrnec vč. poklice. Více informací a video produktu ve spodní části stránky.
Kód: KRMMAL400726
Kvalitní a trvanlivá kameninová závěsná ptačí budka (krmítko pro ptáky). Budka má hnědou hladkou čí vzorovanou střechu a "tělo" ze světlé terakoty. Budka má očko k zavěšení, lze ji však také postavit. Dekor střechy nelze volit, záleží na aktuálním skladu. Více informací ve spodní části stránky.
Kód: KOLACDBSV28310495
Kameninová forma na pečení koláče nebo pizzy. Forma má hladký okraj. Ručně vyráběná - točená na kruhu. Forma má světlou glazuru s modrým zdobením. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.
Kód: SADKUMAL2249669
Kameninový sádlák s poklicí o objemu 2,5 litru. Sádlák má hnědou glazuru a jeho tělo je bez glazury, vynikne tak krásná barva terakoty s malbou prasátka. Ručně vyráběný - točený na kruhu, krásná řemeslná práce. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.
Kód: HR05LDB05225304
Kameninový hrnec na potraviny a tekutiny. Ručně točený na hrnčířském kruhu. Hrnec je vhodný na škvarky, sádlo, povidla, ghí atd. Hrnec má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce. Hrnec vč. poklice. Více informací a video produktu ve spodní části stránky.
Kód: HUSDUB11002200
Kameninový pekáč na pečení husy a jiné drůbeže. Ručně vyráběný, finišovaný na kruhu. Před vložením husy do pekáče je lepší ji naporcovat. Pekáč má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce. Další informace ve spodní části stránky.
Kód: SADKU05200400
Kameninový sádlák s poklicí o objemu 0,6 litru. Sádlák má hnědou glazuru a jeho tělo je bez glazury, vynikne tak krásná barva terakoty. Ručně vyráběný - točený na kruhu, krásné umělecké dílo. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.
Kód: SADKU05229359
Kameninový sádlák s poklicí o objemu 0,5 litru. Sádlák má hnědou glazuru a jeho tělo je bez glazury, vynikne tak krásná barva terakoty. Ručně vyráběný - točený na kruhu, krásná řemeslná práce. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.
Kód: ZAVAZIZEL235STOD209289
Značka: ES
Závaží pro zatížení zelí v kameninovém hrneci o oběmu 2L a 3,5L. Závaží kruhového tvaru rozdělené na 2 poloviny. Ručně vyráběné - točené na kruhu. Závaží má hnědou glazuru (spodní strana bez glazury). Lze vyrobit také v bílé glazuře, v tom případě je zboží vždy na objednávku s čekací dobou. O případné změně glazury nás v průběhu objednávky informujte....
Kód: HRN2LDB100540800
Značka: DB
Kameninový hrnec vhodný k pečení, ohřívání, uchovávání horkých potravin, vaření povidel. Hrnec včetně poklice. Ručně vyráběný - točený na kruhu. Hrnec má světlou glazuru s modrým zdobením. Lze umývat v myčce. Objem hrnce 2 litry. Ideální pro pečení a zapékání masa, brambor, zeleniny, atd. Kastrol se také výborně hodí pro výrobu povidel. Více informací a...
Kód: SADASLIVVYS15501350
Krásná sada potřebná při konzumaci slivovice. Ručně vyráběná - točená na kruhu. Sada obsahuje džbánek o objemu cca 0,75 litru, kalíšky (štamprle) o objemu 0,05 litru a podnos. Džbánek a štamprle mají plastický slivovicový motiv. Sada má krásnou terakotovou barvu s tmavě hnědou lesklou glazurou. Vnitřek džbánku a štamprlí je také hnědě glazován. Více...
Kód: HRN2LDUB100520712
Kameninový hrnec vhodný k pečení, ohřívání, uchovávání horkých potravin, vaření povidel. Hrnec včetně poklice. Ručně vyráběný - točený na kruhu. Hrnec má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce. Objem hrnce 2 litry. Ideální pro pečení a zapékání masa, brambor, zeleniny, atd. Kastrol se také výborně hodí pro výrobu povidel. Více informací a video produktu ve...
Kameninová forma na pečení koláče nebo pizzy. Forma má hladký okraj. Ručně vyráběná - točená na kruhu. Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce. Více informací ve spodní části stránky.