sádlák 2,5lit. - kameninový hrnec na sádlo
Rozměry hrnce (vnější):
průměr horní: 17cm, průměr max.: 19cm, výška: 17cm. Objem: 2,5lit.
Postup výroby kameninových hrnců:
Sádlák je vyrobený šikovným hrnčířem, který jej točí na kruhu ve své valašské dílně. Pan hrnčíř hrnec vyrábí z kvalitní hlíny, rozpracovaný hrnec musí několik týdnů vysychat a potom se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se holá hlína při teplotě nad 900°C. Po prvním pálení musí hrnec pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a hrnec se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po mnoha hodinovém vypalování se hrnce nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až hrnec vychladne, je připravený na distribuci k zákazníkovi.
Uchovávání sádla v malovaných hrncích je na Valašsku známé od nepaměti. Dříve byly mísy a formy v různých podobách a tvarech součástí každé valašské chalupy.


Pokud hrnec není skladem, nechá se vyrobit. Uvedená čekací doba může být o pár dnů delší.
Vzhledem k ruční výrobě, nemusí mít hrnec vždy ideálně kruhový tvar.
PS: Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury NEjsou závadou (jedná se o ruční výrobu).
Jak se zboží balí:
Pro balení kameninových výrobků i jiného zboží se používají převážně polystyrénové odřezky a bublinkové fólie.

Vše je důkladně zabaleno a krabice poctivě vyplněny polystyrénem.

Když je vše precizní, je zásilka připravená k expedici.

V Obchůdku jsou k prodeji pouze kvalitní a téměř výhradně ručně vyráběné produkty, které jsou na zásilkách hrdě označovány textem "ručně vyrobeno na Valašsku".