Fasuňk psaní

sud na zelí 2 litry - kameninový hrnec na nakládání (ruční výroba) Zobrazit v plné velikosti

sud na zelí 2 litry - kameninový hrnec na nakládání (ruční výroba)

Kameninový hrnec na nakládání zelí. Hrnec včetně poklice. Ručně vyráběný - finišovaný na kruhu. Hrnec má hnědou glazuru. Objem hrnce 2 litry, vhodný na 3 kg čerstvého zelí. Hrnec má žlab pro naplnění vodou, tím se zabrání přístupu vzduchu do hrnce. Více informací ve spodní části stránky.


Více informací

ZEL2LDUB160_359

Dostupnost: skladem

2 Produkty jsou na skladě

359,00 Kč

359,00 Kč za ks

sud na zelí 2 litry (zelák) - kameninový hrnec na nakládání zelí


Rozměry hrnce (vnější):

výška 20cm, výška vč. poklice 27cm, průměr horní části 16,5cm, průměr spodní části 12,5cm. Průměr plnícího otvoru 9cm. Objem 2 litry.


Postup výroby kameninových hrnců:

Hrnec je vyrobený šikovným hrnčířem, který jej točí na kruhu ve své valašské dílně. Pan hrnčíř formu vyrábí z kvalitní hlíny, rozpracovaný hrnec musí několik týdnů vysychat a potom se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se holá hlína při teplotě nad 900°C. Po prvním pálení musí hrnec pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a hrnec se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po mnoha hodinovém vypalování se hrnce nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až hrnec vychladne, je připravený na distribuci k zákazníkovi.

Uskladňování potravin v kameninových hrncích je na Valašsku známé od nepaměti. Dříve byly hrnce v různých podobách a tvarech součástí každé valašské chalupy, hrnec na potraviny byl v každé kuchyni.

 keramická díla - výroba kameninových forem a pekáčů, sádláků. Vysychaní kameninových forem..

 

Jak pečovat o kameninový hrnec:

- hrnce se můžou umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu,
- hrnce neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky,
hrnce nevystavujte prudkým tepelným změnám, hrnec může prasknout!
- o hrnce se starejte s láskou, hezky o ně pečujte.

Pokud hrnec není skladem, nechá se vyrobit. Uvedená čekací doba může být o pár dnů delší.

Vzhledem k ruční výrobě, nemusí mít hrnec vždy ideálně kruhový tvar.
Ucha mohou mít různý tvar, vzhledově se nemusí shodovat s tvarem ve fotogalerii.

PS: Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury NEjsou závadou (jedná se o ruční výrobu).


Jak se zboží balí:

Pro balení kameninových výrobků i jiného zboží se používají převážně polystyrénové odřezky a bublinkové fólie.

Balení sádláků, kmeninových forem a kameninových pekáčů. Příprava na odeslání zásilky.


Vše je důkladně zabaleno a krabice poctivě vyplněny polystyrénem.

Balení sádláků, kmeninových forem a kameninových pekáčů. Příprava na odeslání zásilky.


Když je vše precizní, je zásilka připravená k expedici.

Balení sádláků, kmeninových forem a kameninových pekáčů. Příprava na odeslání zásilky.


V Obchůdku jsou k prodeji pouze kvalitní a téměř výhradně ručně vyráběné produkty, které jsou na zásilkách hrdě označovány textem "ručně vyrobeno na Valašsku".

ručně vyrobeno na Valašsku, označení zásilek Fajného Obchůdku.


Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Napište svůj názor

sud na zelí 2 litry - kameninový hrnec na nakládání (ruční výroba)

sud na zelí 2 litry - kameninový hrnec na nakládání (ruční výroba)

Kameninový hrnec na nakládání zelí. Hrnec včetně poklice. Ručně vyráběný - finišovaný na kruhu. Hrnec má hnědou glazuru. Objem hrnce 2 litry, vhodný na 3 kg čerstvého zelí. Hrnec má žlab pro naplnění vodou, tím se zabrání přístupu vzduchu do hrnce. Více informací ve spodní části stránky.


Napište svůj názor