Fasuňk psaní

bagetovník  - kameninová forma na pečení baget (ruční výroba) Zobrazit v plné velikosti

bagetovník - kameninová forma na bagety (ruční výroba)

Kameninová forma na pečení - bagetovník - 5 baget. Ručně vyráběná.
Forma má hnědou glazuru. Lze mýt v myčce.
Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tomto případě je vždy zboží na objednávku s cca 3 týdení čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte. Více informací ve spodní části stránky.

 

Více informací

BAGETOVNIK27169_669

Dostupnost: skladem

1 Produkt je na skladě

669,00 Kč

669,00 Kč za ks

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

  • YZOP - keramická jmenovka k bylinkám (ruční výroba)

    YZOP -...


    Jmenovka (cedulka, popisek, zápich) k bylinkám....

  • oválná forma na chleba - kameninová forma na chleba (ruční výroba)

    oválná forma...


    Kameninová forma na pečení - tvar oválného...

bagetovník  - kameninová forma na bagety

 

Rozměry formy (vnější):


40cm (45,5cm vč. uší) x 27cm x 5cm.

 

Postup výroby kameninových forem:

Forma na bagety je vyrobená mistrovou ve svém oboru. Paní keramička ji tvoří s láskou z prvotřídní terakoty, polotovar formy musí několik týdnů vysychat a následně se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se jen holá hlína při teplotách nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po mnoha hodinovém vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.

Formy na rohlíky a bagetky  jsou na Valašsku používané od nepaměti. Dříve byly formy v různých podobách a tvarech součástí každé valašské chalupy.

 keramická díla - výroba kameninových forem a pekáčů, sádláků. Vysychaní kameninových forem..

 

Recept na křupavé rohlíky a bagety:


0,25lit. mléka, špetka cukru, 1 lžička soli, 3 lžíce oleje (pokud olej nedáte, rohlíky budou mnohem křupavější a lahodnější, ale čerstvé vydrží jen krátkou dobu), 2 vejce, 0,5kg hladké mouky, cca 1/2 čerstvého droždí. Umícháme těsto a necháme vykynout.

Po vykynutí těsto hněteme na vále (těsto se nelepí) a akorátní množství dáváme do vymaštěné formy. Ve formě necháme těsto 40 minut odpočívat pod utěrkou. Nakonec pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 200°C asi 15 minut, potom snížíme teplotu na 160°C a dopékáme (dozlatova).

Bagety z kameninové formy. Recept na bagety. Bagety pečené v horkovzdušné troubě na 180°C.


Jak pečovat o kameninovou formu:


- formy se můžou umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu,
- formy neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky,
- formy nevystavujte prudkým tepelným změnám, forma může prasknout!
- o formu se starejte s láskou, hezky o ni pečujte.

Pokud forma není skladem, nechá se vyrobit. Uvedená čekací doba může být o pár dnů delší.

Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury NEjsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Napište svůj názor

bagetovník  - kameninová forma na bagety (ruční výroba)

bagetovník - kameninová forma na bagety (ruční výroba)

Kameninová forma na pečení - bagetovník - 5 baget. Ručně vyráběná.
Forma má hnědou glazuru. Lze mýt v myčce.
Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tomto případě je vždy zboží na objednávku s cca 3 týdení čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte. Více informací ve spodní části stránky.

 

Napište svůj názor

Hotlajna

Naše zákaznícka linka je k dispozici od 9:00 do 17:00

Telefon:+420 728 407 528

Kontakt na naši zákaznickou linku