Fasuňk psaní

bageta - kameninová forma na pečení (ruční výroba) Zobrazit v plné velikosti

bageta - kameninová forma na bagety (ruční výroba)

Kameninová forma na pečení - tvar bagety. Vhodné nejen na bagety. Ručně vyráběná.
Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce.
Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tomto případě je vždy zboží na objednávku s cca 3 týdení čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte. Více informací ve spodní části stránky.

 

Více informací

BAGETAFORM79_159

Dostupnost: skladem

2 Produkty jsou na skladě

159,00 Kč

159,00 Kč za ks

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

  • koláč / pizza prům. 33cm - kameninová forma na pečení (ruční výroba)

    koláč /...


    Kameninová forma na pečení koláče nebo pizzy....

  • beránek - kameninová forma na beránka (ruční výroba)

    beránek -...


    Kameninová forma na pečení - tvar beránka....

bageta - kameninová forma na bagety



Rozměry formy (vnější):

26cm x 8,5cm x 5,5cm.



Postup výroby kameninových forem:

Forma na bagety je vyrobená mistrovou ve svém oboru. Paní keramička ji tvoří s láskou z prvotřídní terakoty, polotovar formy musí několik týdnů vysychat a následně se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se jen holá hlína při teplotách nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po mnoha hodinovém vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.

Formy na rohlíky a bagetky  jsou na Valašsku používané od nepaměti. Dříve byly formy v různých podobách a tvarech součástí každé valašské chalupy.

 keramická díla - výroba kameninových forem a pekáčů, sádláků. Vysychaní kameninových forem..


Recept na křupavé rohlíky a bagety:

0,25lit. mléka, špetka cukru, 1 lžička soli, 3 lžíce oleje (pokud olej nedáte, rohlíky budou mnohem křupavější a lahodnější, ale čerstvé vydrží jen krátkou dobu), 2 vejce, 0,5kg hladké mouky, cca 1/2 čerstvého droždí. Umícháme těsto a necháme vykynout.

Po vykynutí těsto hněteme na vále (těsto se nelepí) a akorátní množství dáváme do vymaštěné formy. Ve formě necháme těsto 40 minut odpočívat pod utěrkou. Nakonec pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 200°C asi 15 minut, potom snížíme teplotu na 160°C a dopékáme (dozlatova).

Bagety z kameninové formy. Recept na bagety. Bagety pečené v horkovzdušné troubě na 180°C.


Jak pečovat o kameninovou formu:

- formy se můžou umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu,
- formy neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky,
- formy nevystavujte prudkým tepelným změnám, forma může prasknout!
- o formu se starejte s láskou, hezky o ni pečujte.

Pokud forma není skladem, nechá se vyrobit. Uvedená čekací doba může být o pár dnů delší.

Zdobení vnějších částí formy je pouze ilustrativní, obrázce se mohou lišit, někdy na formě zdobení chybí.

Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury NEjsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

 

Jak se zboží balí:

Pro balení kameninových výrobků i jiného zboží se používají převážně polystyrénové odřezky a bublinkové fólie.

Balení zboží. Ukázka balíku.

 

Vše je důkladně zabaleno a krabice poctivě vyplněny polystyrénem.

Balení zboží. Ukázka balíku.

 

Když je vše precizní, je zásilka připravená k expedici.

Balení sádláků, kmeninových forem a kameninových pekáčů. Příprava na odeslání zásilky.

 

 V Obchůdku jsou k prodeji pouze kvalitní a téměř výhradně ručně vyráběné produkty, které jsou na zásilkách hrdě označovány textem "ručně vyrobeno na Valašsku".

ručně vyrobeno na Valašsku, označení zásilek Fajného Obchůdku.


Napište svůj názor

bageta - kameninová forma na bagety (ruční výroba)

bageta - kameninová forma na bagety (ruční výroba)

Kameninová forma na pečení - tvar bagety. Vhodné nejen na bagety. Ručně vyráběná.
Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce.
Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tomto případě je vždy zboží na objednávku s cca 3 týdení čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte. Více informací ve spodní části stránky.

 

Napište svůj názor