Fasuňk psaní

srdce - kameninová forma na pečení (ruční výroba) Zobrazit v plné velikosti

srdce - kameninová forma na pečení (ruční výroba)

Kameninová forma na pečení - tvar srdce. Ručně vyráběná.
Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce.
Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tomto případě je vždy zboží na objednávku s cca 3 týdení čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte. Více informací ve spodní části stránky.


 

Více informací

SRDCEFORM129_529

Dostupnost: skladem

1 Produkt je na skladě

529,00 Kč

529,00 Kč za ks

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

srdce - kameninová forma na pečení


Rozměry formy (vnější):

25cm x 23cm, výška 8,5cm.

Forma je s krásným květinovým zdobením spodní strany (horní strany buchty).

 

Postup výroby kameninových forem:

Forma na buchty je vyrobený mistrovou ve svém oboru. Paní keramička ji "plácá" z prvotřídní hlíny, polotovar formy musí několik týdnů vysychat a následně se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se jen holá hlína při teplotách nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po mnoha hodinovém vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.

Formy na buchty ve tvaru srdce  jsou na Valašsku používané od nepaměti. Dříve byly podobné buchtové formy v různých podobách a tvarech součástí každé valašské chalupy.

 keramická díla - výroba kameninových forem a pekáčů, sádláků. Vysychaní kameninových forem..


Recept na valašské srdce:

3 hrnky špaldové mouky, 1,5 hrnky cukru, 3 vejce, ½ másla, vanilkový cukr, pudinkový prášek (vanilkový), 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva. Pečeme při teplotě cca 180°C do zlaté barvy.
Na ozdobu se používá moučkový cukr nebo nastrouhaný perník.

Srdce z kameninové formy. Recept na srdce. Srdce pečené v horkovzdušné troubě na 180°C.


Jak pečovat o kameninovou formu:

- formy se můžou umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu,
- formy neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky,
- formy nevystavujte prudkým tepelným změnám, forma může prasknout!
- o formu se starejte s láskou, hezky o ni pečujte.

Pokud forma není skladem, nechá se vyrobit. Uvedená čekací doba může být o pár dnů delší.

Zdobení vnějších částí formy je pouze ilustrativní, obrázce se mohou lišit, někdy na formě zdobení chybí.

Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury NEjsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

 

Jak se zboží balí:

Pro balení kameninových výrobků i jiného zboží se používají převážně polystyrénové odřezky a bublinkové fólie.

Balení zboží. Ukázka balíku.

 

Vše je důkladně zabaleno a krabice poctivě vyplněny polystyrénem.

Balení zboží. Ukázka balíku.


Když je vše precizní, je zásilka připravená k expedici.

Balení sádláků, kmeninových forem a kameninových pekáčů. Příprava na odeslání zásilky.

 

 V Obchůdku jsou k prodeji pouze kvalitní a téměř výhradně ručně vyráběné produkty, které jsou na zásilkách hrdě označovány textem "ručně vyrobeno na Valašsku".

ručně vyrobeno na Valašsku, označení zásilek Fajného Obchůdku.


Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Napište svůj názor

srdce - kameninová forma na pečení (ruční výroba)

srdce - kameninová forma na pečení (ruční výroba)

Kameninová forma na pečení - tvar srdce. Ručně vyráběná.
Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce.
Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tomto případě je vždy zboží na objednávku s cca 3 týdení čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte. Více informací ve spodní části stránky.


 

Napište svůj názor