Fasuňk psaní

beránek - kameninová forma na pečení (ruční výroba) Zobrazit v plné velikosti

beránek - kameninová forma na beránka (ruční výroba)

Kameninová forma na pečení - tvar beránka. Ručně vyráběná.
Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce.
Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tom případě je vždy zboží na objednávku s cca 3 týdení čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte.
Více informací ve spodní části stránky.


Více informací

BERANSTR199_599

Dostupnost: skladem

1 Produkt je na skladě

Upozornění: poslední kus skladem!

599,00 Kč

599,00 Kč za ks

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

beránek - kameninová forma na beránka

 

Rozměry formy (vnější):

35cm x 25cm x 8cm. Objem formy: 3 litry.


Postup výroby kameninových forem:

Forma na velikonoční beránky je vyrobená šikovnou paní keramičkou v její valašské dílně. Paní keramička formu vyrábí z kvalitní terakoty, rozpracovaná forma musí několik týdnů vysychat a potom se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se holá hlína při teplotě nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po mnoha hodinovém vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.

Velikonoční beránci se na Valašsku pekli od nepaměti. Dříve byly formy v různých podobách a tvarech součástí každé valašské chalupy.

 keramická díla - výroba kameninových forem a pekáčů, sádláků. Vysychaní kameninových forem..

 

Recept na beránka:

150 g másla, 4 vejce, 200 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 ml mléka, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, trochu šťávy z citrónu a citrónovou kůru. Pečeme asi 40 minut při teplotě cca 180°C. Nakonec posypeme strouhaným perníkem nebo cukrem.

Forma je vhodná také na aspik ebo puding.Beránek z kameninové formy. Recept na beránka. Beránek pečený v horkovzdušné troubě na 180°C.

Jak pečovat o kameninovou formu:

- formy se můžou umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu,
- formy neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky,
- formy nevystavujte prudkým tepelným změnám, forma může prasknout!
- o formu se starejte s láskou, hezky o ni pečujte.

Pokud forma není skladem, nechá se vyrobit. Uvedená čekací doba může být o pár dnů delší.

Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury NEjsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

 

Jak se zboží balí:

 Pro balení kameninových výrobků i jiného zboží se používají převážně polystyrénové odřezky a bublinkové fólie.

Balení zboží. Ukázka balíku.

 

Vše je důkladně zabaleno a krabice poctivě vyplněny polystyrénem.

Balení zboží. Ukázka balíku.

 

Když je vše precizní, je zásilka připravená k expedici.

Balení sádláků, kmeninových forem a kameninových pekáčů. Příprava na odeslání zásilky.

 

V Obchůdku jsou k prodeji pouze kvalitní a téměř výhradně ručně vyráběné produkty, které jsou na zásilkách hrdě označovány textem "ručně vyrobeno na Valašsku".

ručně vyrobeno na Valašsku, označení zásilek Fajného Obchůdku.

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Napište svůj názor

beránek - kameninová forma na beránka (ruční výroba)

beránek - kameninová forma na beránka (ruční výroba)

Kameninová forma na pečení - tvar beránka. Ručně vyráběná.
Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce.
Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tom případě je vždy zboží na objednávku s cca 3 týdení čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte.
Více informací ve spodní části stránky.


Napište svůj názor