Fasuňk psaní

beránek - kameninová forma na pečení (ruční výroba) Zobrazit v plné velikosti

beránek - kameninová forma na beránka (ruční výroba)

Kameninová forma na pečení - tvar beránka. Ručně vyráběná.
Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce.
Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tom případě je vždy zboží na objednávku s cca 3 týdení čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte.
Více informací ve spodní části stránky.


Více informací

BERANSTR199_599

Dostupnost: skladem

1 Produkt je na skladě

Upozornění: poslední kus skladem!

599,00 Kč

599,00 Kč za ks

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

beránek - kameninová forma na beránka

 

Rozměry formy (vnější):

35cm x 25cm x 8cm. Objem formy: 3 litry.


Postup výroby kameninových forem:

Forma na velikonoční beránky je vyrobená šikovnou paní keramičkou v její valašské dílně. Paní keramička formu vyrábí z kvalitní terakoty, rozpracovaná forma musí několik týdnů vysychat a potom se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se holá hlína při teplotě nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po mnoha hodinovém vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.

Velikonoční beránci se na Valašsku pekli od nepaměti. Dříve byly formy v různých podobách a tvarech součástí každé valašské chalupy.

 keramická díla - výroba kameninových forem a pekáčů, sádláků. Vysychaní kameninových forem..

 

Recept na beránka:


150 g másla, 4 vejce, 200 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 ml mléka, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, trochu šťávy z citrónu a citrónovou kůru. Pečeme asi 40 minut při teplotě cca 180°C.
Nakonec posypeme strouhaným perníkem nebo cukrem.

Forma je vhodná také na aspik ebo puding.Beránek z kameninové formy. Recept na beránka. Beránek pečený v horkovzdušné troubě na 180°C.

Jak pečovat o kameninovou formu:


- formy se můžou umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu,
- formy neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky,
- formy nevystavujte prudkým tepelným změnám, forma může prasknout!
- o formu se starejte s láskou, hezky o ni pečujte.

Pokud forma není skladem, nechá se vyrobit. Uvedená čekací doba může být o pár dnů delší.

Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury NEjsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Napište svůj názor

beránek - kameninová forma na beránka (ruční výroba)

beránek - kameninová forma na beránka (ruční výroba)

Kameninová forma na pečení - tvar beránka. Ručně vyráběná.
Forma má hnědou glazuru. Lze umývat v myčce.
Formu lze nechat vyrobit také v modré a bílé glazuře. V tom případě je vždy zboží na objednávku s cca 3 týdení čekací dobou. V případě změny barvy glazury nás při objednávce informujte.
Více informací ve spodní části stránky.


Napište svůj názor

Hotlajna

Naše zákaznícka linka je k dispozici od 9:00 do 17:00

Telefon:+420 728 407 528

Kontakt na naši zákaznickou linku