Fasuňk psaní

sud na zelí 6 litrů - kameninový hrnec na nakládání (ruční výroba) Zobrazit v plné velikosti

sud na zelí 6 litrů - kameninový hrnec na nakládání (ruční výroba)

Kameninový hrnec na nakládání zelí. Hrnec včetně poklice. Ručně vyráběný - finišovaný na kruhu. Hrnec má hnědou glazuru. Objem hrnce 6 litrů, vhodný na 10 kg čerstvého zelí. Hrnec má žlab pro naplnění vodou, tím se zabrání přístupu vzduchu do hrnce. Více informací ve spodní části stránky.


Více informací

ZEL35LDUB309_669

Dostupnost: skladem

5 Produkty jsou na skladě

669,00 Kč

669,00 Kč za ks

sud na zelí 6 litrů (zelák) - kameninový hrnec na nakládání zelí


Rozměry hrnce (vnější):

výška 30cm,výška vč. poklice 33cm, průměr horní části 27cm, průměr střední části 25cm, průměr spodní části 18cm. Šířka s ušima 30cm. Objem 6 litrů.


Doplňující informace:

Hrnec je příliš velký a těžký, nelze zaslat přes Zásilkovnu.


Postup výroby kameninových hrnců:

Hrnec je vyrobený šikovným hrnčířem, který jej točí na kruhu ve své valašské dílně. Pan hrnčíř formu vyrábí z kvalitní hlíny, rozpracovaný hrnec musí několik týdnů vysychat a potom se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se holá hlína při teplotě nad 900°C. Po prvním pálení musí hrnec pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a hrnec se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po mnoha hodinovém vypalování se hrnce nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až hrnec vychladne, je připravený na distribuci k zákazníkovi.

Uskladňování potravin v kameninových hrncích je na Valašsku známé od nepaměti. Dříve byly hrnce v různých podobách a tvarech součástí každé valašské chalupy, hrnec na potraviny byl v každé kuchyni.

 keramická díla - výroba kameninových forem a pekáčů, sádláků. Vysychaní kameninových forem..

 

Jak pečovat o kameninový hrnec:

- hrnce se můžou umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu,
- hrnce neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky,
hrnce nevystavujte prudkým tepelným změnám, hrnec může prasknout!
- o hrnce se starejte s láskou, hezky o ně pečujte.

Pokud hrnec není skladem, nechá se vyrobit. Uvedená čekací doba může být o pár dnů delší.

Vzhledem k ruční výrobě, nemusí mít hrnec vždy ideálně kruhový tvar.
Ucha mohou mít různý tvar, vzhledově se nemusí shodovat s tvarem ve fotogalerii.

PS: Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury NEjsou závadou (jedná se o ruční výrobu).


Jak se zboží balí:

Pro balení kameninových výrobků i jiného zboží se používají převážně polystyrénové odřezky a bublinkové fólie.

Balení sádláků, kmeninových forem a kameninových pekáčů. Příprava na odeslání zásilky.


Vše je důkladně zabaleno a krabice poctivě vyplněny polystyrénem.

Balení sádláků, kmeninových forem a kameninových pekáčů. Příprava na odeslání zásilky.


Když je vše precizní, je zásilka připravená k expedici.

Balení sádláků, kmeninových forem a kameninových pekáčů. Příprava na odeslání zásilky.


V Obchůdku jsou k prodeji pouze kvalitní a téměř výhradně ručně vyráběné produkty, které jsou na zásilkách hrdě označovány textem "ručně vyrobeno na Valašsku".

ručně vyrobeno na Valašsku, označení zásilek Fajného Obchůdku.


Napište svůj názor

sud na zelí 6 litrů - kameninový hrnec na nakládání (ruční výroba)

sud na zelí 6 litrů - kameninový hrnec na nakládání (ruční výroba)

Kameninový hrnec na nakládání zelí. Hrnec včetně poklice. Ručně vyráběný - finišovaný na kruhu. Hrnec má hnědou glazuru. Objem hrnce 6 litrů, vhodný na 10 kg čerstvého zelí. Hrnec má žlab pro naplnění vodou, tím se zabrání přístupu vzduchu do hrnce. Více informací ve spodní části stránky.


Napište svůj názor